torsdag 16 februari 2012

Alibi-inlägg

Detta är ett slumpgenererat, automatpostat inlägg som inte har någon som helst substans. Har du något bättre för dig kan du sluta läsa nu...

"Slumpgenererat och utan substans, Fröken? Är inte det ungefär som vanligt, Fröken?"

Kanske det, men i morgon är det i alla fall Frökens sista arbetsdag innan Sportlovet. "Ska du vara ledig nu igen, Fröken?" Japp. Fröken har ändå jobbat tre dagar den här veckan...

Lång sektorskonferens färd mot natt... Sektorn hade en sittning, modell längre, i onsdags och började ventilera en del bekymmer. "Började, säger du?" Började säger jag. Jag säger även att vi har en bit att vandra... Bara det att få vissa att dels inse att vi faktiskt tycker olika och att därefter faktiskt acceptera det kan ta sin lilla tid.

Fröken tycker dock att det är skönt att det kanske är på gång. Fröken tycker att det är mindre skönt att inte kunna skilja på sak och person, som när Ötzi börjar gapa om att hennes lärarutbildning, dubbel och allt, kanske till och med är färskare än Frökens! Att hon minsann vidareutbildade sig efter Fröken.

Ännu värre då, om man nyligen gått en pedagogisk utbildning utan att ett enda skit gått in i skallen.

Samtidigt fattar Fröken att Ötzi sitter i en lite jobbig sits. Frökens arbetsplats har nog varit ganska lik ett missbrukarhem... "Missbrukarhem, Fröken?" Jo, alltså, tänk att du har en über-auktoritär farsa som slår dig om du ifrågasätter honom när han är full och konservativ. Tänk sedan att han är full och konservativ dygnet runt... Det blir liksom inte så mycket utrymme över för egna tankar och kreativitet till sist. Och om du sedan verkar i en sån miljö i tjugo år och bygger en karriär på att le, hålla med och gå bakom ryggen, så blir det nog lite svajigt när farsans lever en  dag slutar fungera... Alternativt att alfahannen går i pension, om liknelsen är otydlig. Eller full.

Fröken jobbar i demokratiprocessernas Egypten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar