torsdag 25 augusti 2011

Om du får oväntat besök...

Folk pratar om hur sårbara vi är i dagens IT-samhälle, där mer och mer lagras i "molnet"... Fröken ser inte just det problemet som så särskilt allvarligt, med tanke på hur många alternativa gratismoln det finns.

Fröken är mer orolig för riktiga problem. Problem som man inte ens kan överblicka konsekvenserna av. Som att kaffeautomaten varit ur funktion en hel dag, till exempel. Bara det att masa sig upp tre-och-en-halv våning för att mötas av en icke-kaffeautomat. "Vi ger dig en bekväm helhetslösning och ett stort urval av varma drycker", säger leverantören. Perfekt! Vi har automaten, då saknas bara kaffe och andra "varma drycker" nu då?

Selecta borde veta vid det här laget att "oväntat besök" är det sista Fröken är i det här sammanhanget ... Fröken har dock tänkt ut en klurig lösning om problemet skulle kvarstå. Två lösningar egentligen... Den ena är att vi använder handkassan (som egentligen inte finns) och kör öppen bar i studenternas maskin i källaren, eller så pillar vi in en IOU-lapp i samma automat, och skickar ett betalningsunderlag till ekonomichefen i kommunen...

Tänk dig själv att tillbringa en hel dag tillsammans med ett trettiotal pedagoger som i bästa fall fått en kopp kaffe hemma, INNAN de körde till jobbet... Frökens skola ligger i Syrien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar