söndag 10 juli 2011

Speaking of sommarplågor...

Fröken har på två dagar tillbringat åtta timmar i den underbara semestertrafiken... På Hawaii finns det skyltar som anger LÄGSTA tillåtna hastighet för att turister inte ska korka igen vägnätet fullständigt. Var skriver man på den önskelistan?

Testa väg 19, eller någon annan väg mot Österlen. Det är knappt marknad och ändå går det snabbare att ta museijärnvägen till Ystad. "Men Fröken, det går ju inte ens någon sån till Ystad!?" Jag vet, se det som ett illustrerande exempel för att ni, kära läsare, ska förstå exakt hur jävla sakta det går. Det är som att se tjuren Ferdinand på tjurfäktning.

Fröken tänkte vara smart och ta väg 13 och E22 på vägen norrut istället, just för att slippa alla Österlenbrunstiga danskar... Istället fastnade hon bakom hundratals husvagnar dragna av EPA-traktorer (varför kör de annars i femtio på nittioväg?). Förmodligen nynazistiska kärnfamiljer på väg till Höör för att sjunga lägereldssånger och spela paintball i glada vänners lag. "Lugn, Fröken, det blir bättre när du kommer ut på E22!" Det blev det faktiskt. Snitthastigheten höjdes till sextio. Vägverket har förstått att det är av yttersta vikt att alla familjer tillbringar så mycket tid som möjligt tillsammans när det är semester. Därför planerar de in alla omfattande vägbyggen till maj, juni, juli och augusti, för det finns inget bättre ställe för kvalitetstid med barnen än i en varm bil...

Tack så mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar