tisdag 5 juli 2011

Sällskapsresan revisited...

Tänkte en stund till på punkt 11 i förra inlägget... Fröken menar att det bisarra är att man åker all-inclusive och lallar runt som en pingvin på zoo i fjorton dagar; äter vad som serveras (exakt samma som hemma) - pommes och bea, tacos på fredag, dricker det som finns, badar i inhägnade pooler, vattengympa på morgonen, jeopardy efter lunch och grekisk afton på kvällen.

Och, när man väl vågar sig utanför reservatet, för att krydda semestern med lite äventyr, så åker man till ett vattenland... Ett utbytesprogram för all-inclusiveresenärer. Det är väl för fan bättre att man låser in dem i någon simhall, så man slipper skämmas dem utomlands?

"Men, det är så praktiskt att resa med barnen, för de är så besvärliga med maten." Gott. Stanna hemma då för jävelen. Släta ut alla hinder för barnen. Ge dem inga andra intryck. Låt dem tro att alla äter falukorv till allt och att all mexikansk mat smakar som Santa Marias tacomix...

Å andra sidan... Om man är så jävla korkad att man sätter sig på en icke-luftkonditionerad grekisk lokalbuss i över en timme när det är trettio grader varmt i skuggan, stimmar på vattenlandet i fyra timmar och sen sätter/ställer sig på samma heta buss med redan utmattade ungar, då ber man om problem, så det är lugnast att ha dem inlåsta på semesterdagiset större delen av resan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar