lördag 2 juli 2011

Sällskapsresan 1

Det är sista gången jag åker med Suntrip!

Nä, det är det kanske inte, men just hemkommen från en chartervecka i Grekland kan Fröken inte låta bli att förundras över en handfull saker:
1. Hur högavlönade chefer förvandlas till hjärndöda amöbor i samma sekund som de checkar in sitt bagage

2. Hur samma chefer glatt applåderar det faktum att piloten utför just det arbete han anställts för - att landa planet utan explosioner och eldklot.

3. Att de förundras över det faktum att det i en hotellshop tvåhundradfemtio mil från Sverige saknas en så pass grundläggande basvara som svenskt kaffe.

4. Att det "Är fan inte klokt att en del i personalen talar så dålig engelska". Särskilt som de knappt ens kan läsa på grekiska...

5. Att de ställer klockan på halv sex för att paxa bra platser vid poolen bara för att man "tydligen inte får göra det kvällen innan!"

6. Att de bara säljer kopior längs turiststråken vid stranden.

7. Att en människa med personalansvar för hundra personer inte begriper att de flesta agenter med kontoret i en liten mapp som vill sälja time-sharelägenhetet till dig på gatan egentligen inte har någon lägenhet alls...

8. Att samma person blir förbannad på hotellägaren när han visar på kartan att chefens nya tomt ligger så nära soptippen att det faktiskt ÄR soptippen.

9. Att man blir lurad av försäljaren på stranden som säljer kaffe för tjugo spänn, men inte av personalen på Pressbyrån som säljer samma kaffe för trettio.

10. Att grekisk afton på hotellet är jävligt genuint. Och att man får den bästa Moussakan på Restaurang Viking där alla är skandinaver och Moussakan kostar €9.50 istället för €6.00.

11. Att det är helt sjukt att man ska behöva stå i en hel timme i en stekhet kommunal buss på väg till badlandet.

Fröken trodde i sin ibland gränslösa dumhet att ALLA svenskar hade sett Sällskapsresan? Och att vissa saker inte hände på riktigt längre? Så var det tydligen inte...

I dagens Sverige är det svårt att urskilja idioterna om man stöter på dem på gatan. Utomlands är det mycket enklare: de har färgade plastband runt handlederna och är mestadels inhägnade...

Fröken återkommer med en fortsättning på listan imorgon, för den är nog dessvärre inte slut än...


- iPhonefröken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar