tisdag 26 oktober 2010

One step behind

Fröken har varit på studiebesök idag. Intressant. Det första som slår en är att det är förbluffande att man kan sträcka ut en arton minuter lång tågresa till fyrtiofem minuter utan att det alls är ett bekymmer. "Dessutom, så väntar inte Stockholmståget, så ni får vänta en timme. Ha en fortsatt trevlig resa."

En annan slutsats, efter besöket är att man visst kan vara extremt old-school fast man arbetar med moderna verktyg. Man behöver inte alls ha en jättedyr digital plattform om man ändå bara envisas med att lägga ut ljudinspelningar och lucktester... Fröken hade hoppats att Frökens företrädares människosyn, kunskapssyn och elevsyn hade pensionerats med denne. Icke så.

Fröken hoppas att hon har vett att sluta innan hon förvandlats till något sådant. "Om man missar en närträff, så stryks man automatiskt från kursen. Om man inte har gjort alla övningsproven, så får man inte skriva de riktiga proven. Då stryks man automatiskt från kursen och får söka nästa termin igen."

Flexibelt, sa Bill.

"Ibland gör jag en speciallösning, och lägger in ett extra träfftillfälle, men då får de allt anstränga sig lite först. Man får inte göra det för enkelt för dem. Ni vet ju hur de är, studenterna - om man ger dem ett lillfinger, så tar de snabbt hela överkroppen."

Flexibelt, sa Bull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar