tisdag 5 oktober 2010

Lost in the Harbour

Frökens dag har börjat som en Tom Waitslåt... Det har skavt en del. Fröken köpte en dieselbil för att det skulle bli billigare i längden. Billigare att skatta, billigare för miljön och billigare att tanka. Just tankningen var det skevaste ackordet so far. Obemannade mackar med billig bensin är egentligen bra. En nackdel blir uppenbar när man upptäcker att det inte finns diesel i alla pumpar - efter att man stoppat pengar i sedelautomaten. "Det borde du väl kollat innan, Fröken?!" Ärligt, hur ofta kollar DU innan? I Frökens värld finns det både diesel, etanol och bensin i alla pumpar.

Nu är inte det viktigt. Tänk dig istället följande bild - hur Fröken står och fryser i det isande, mandarinfärgade morgondiset i sin något för tunna jacka. Hur hon spejar mot horisonten efter andra resande i behov av bensin. Hur hon till sist inte kan vänta längre utan tvingas sätta sig i den ännu inte uppvärmda bilen, flytta den till PUMPJÄVELN BREDVID OCH BETALA EN GÅNG TILL...

Därför grottar Fröken ner sig i Tom Waits och stänger dörren. Waits är som en gammal vän man inte träffat på länge. Som en uppslagsbok man kan ta till när ens egna ord inte räcker till. Det är inte omöjligt att Alice är en av de bästa samlingarna av berättelser om kärlek som någonsin skrivits.

Fröken behöver lite kärlek idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar