tisdag 23 mars 2010

Know Your Enemy


Revolutionen startar nu. Idag. Egentligen har den redan startats tidigare idag. Fröken är innerligt trött på att representera ett system som hela tiden lurar i barn och deras föräldrar att "Vi gör allt vi kan för att ordna det!"

Vakna! Det gör vi inte alls! Förlåt att vi låtit er (föräldrar och elever) tro det i alla år. Vi gör bara exakt så mycket som vi måste för att skolan ska ha ryggen fri. Så att vi, när du om tio år bestämmer dig för att anmäla oss för att vi, när du blev mobbad och trakasserad under hela din högstadietid, sa att "Vi gör allt som står i vår makt för att det ska upphöra", kan fortsätta att inbilla omvärlden att skolan gör ett bra jobb för att motarbeta mobbning och trakasserier...

Hm. Lång mening där Fröken. Skärp dig, annars kommer folk att tro att du är samhällsvetare. Inget kunde vara mer fel.

Skulle man ha problem med LIX-värdet, so be it. Frökens poäng är inte desto mindre att skolan behöver göra MER för att ungar inte ska fara illa i skolan. Det räcker inte att ha en handlingsplan som skolverket godkänt om man inte följer den. Om en unge utsätter en annan unge hela tiden, gång på gång, kan man inte behandla varje händelse som en isolerad händelse och börja med Steg 1 i handlingsplanens arbetsgång och efter mötet tänka att "Fan, det där var ett bra möte! Ännu ett uppklarat fall".

Om man tror att man löst någonting då, så lurar man sig själv ännu mer än man lurar den utsatte och dennes föräldrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar