tisdag 13 mars 2012

SiQ


Känns skönt att vara en del av en kvalitetsmedveten verksamhet med en huvudman som verkligen vill att man blir tagen på allvar! "Är du ironisk nu, Fröken?" Vet inte. Fröken vet inte om ironisk är rätt uttryck... Fröken famlar lite efter ord... Fröken vill inte låta som en Hives-låt, men idag är det svårt att låta bli... Vad var det jag sa? "Hur menar du, Fröken?" Jo, Fröken sa att lärarlegitimationen bara var blås. Nu har Björkis erkänt det också. Nu är kanske inte Aftonbladet den mest trovärdiga källan som finns, inte på något sätt så illa som News of the World, men inte heller bäst i världen, men man berättar i alla fall att lärarlegitimationens genomförande har förlagts till en icke definierad framtid.

Skönt att man verkligen satsar på skolan! Alliansens skolpolitik är lika logisk som en Big Brotherdeltagare som spottar i den laktosfria mjölken på fyllan. "Det är viktigt att vi höjer statusen på läraryrket!" Jodå. Bara man vet om att man är duktig, så behöver man inga pengar. Lärare nöjer sig med en klapp på axeln och ett löfte om en enorm lönehöjning, semestertjänst och en legitimation. Fucking A.

Att höra en högerpolitiker prata om satsningar på den tärande sektorn är som att, dagen innan löning, höra en alkis lova att han aldrig ska dricka mer.

Om vi ska prata begrepp och semantik, så tycker nog Fröken att "skjuts upp på obestämd tid" låter mer som "Vi skiter i det" än "Vi satsar på att höja kvaliteten i skolan". Man behöver inte vara särskilt begåvad för att lista ut att en satsning kostar pengar.

Nu ska bara Björkis erkänna att han är blås också... I Big Brother kan man i alla fall skylla sin stendumhet på att man var dyngrak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar