måndag 31 januari 2011

Se7en

Fröken har skaffat en älskare. Ett osunt förhållande. Ett förhållande som på sikt kommer att skada Fröken. Fröken har haft detta förhållande sedan den 21 december 2010.

Frökens mamma säger att Fröken är "vårtrött". Fröken har lite svårt att acceptera det, eftersom det är tio minus ute och så jävla kalla var inte ens vårarna när Wivallius satt på Kajaneborg. Om man inte är svenskfröken som Fröken och inte genast ser den litterära kopplingen till Wivallius kan man googla honom... Hursomhelst har Fröken ofantligt svårt att komma upp på morgonen. Hon har svårt att komma upp på förmiddagen, till lunch och på eftermiddagen också.

Kontentan blir således att eftersom Fröken tydligen har gått i ide, så kommer all verksamhet på jobbet från och med nu att skötas av Björn istället. Om något går snett är det Björns fel. Om något fungerar bra är det för att Fröken sagt till Björn hur han ska göra.

Kristet sett är det dock en positiv utveckling för Fröken, eftersom en av Frökens vanliga favoritdödssynder är Lättja. För, och nu har Fröken bara gjort en ganska ovetenskaplig undersökning på google och Wikipedia, sömn står inte alls med på listan över de sju dödssynderna. Sömn är inte ens bubblare på listan.

Tvärtom, faktiskt: det gamla latinska talesättet "Qui dormit non peccat" (den som sover syndar inte) tillskrivs den romerske tänkaren Juvenalis och det stärker Fröken ytterligare i tron att hon trots allt är på rätt väg.

"Men, han levde ju innan romarriket blev kristet! Du kan ju inte baka in en hedning i de kristna dogmerna, Fröken!" skriker någon paragrafryttare säkert. 

Förvisso, men han var jävligt populär under medeltiden, och kristnare era än medeltiden får man leta efter.


Alltså: Fröken sitter säkert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar