söndag 16 januari 2011

Ocean's Eleven.

Sverige antar ofta och gärna en lite högfärdig attityd i vissa frågor. Man ondgör sig titt som tätt över att norrmän och japaner dödar sälar och valar, samtidigt som man själva jagar varg. Man protesterar över fransk och italiensk behandling av romer, samtidigt som man är sämst av de skandinaviska länderna på att ta tillvara samernas intressen. Men, det är inte det som bloggen handlar om idag, även om det också känns viktigt.

Idag ska det handla om svensk vonobenattityd mot skuldslaveri och illegal organhandel.

"Det låter allvarligt, Fröken? Såhär på söndagskvällen! Har inte du något att planera istället?" Jodå, visst har jag det, men detta känns ändå ganska angeläget och Fröken kan nog inte koncentrera sig på Svenska A om hon inte får detta ur systemet...

Fröken fick sitt årsbesked från CSN häromdagen. Det ser bra ut. Om skulden fortsätter att minska i samma takt som år 2010, så kommer Fröken att vara skuldfri om 59 år.

Antingen får Fröken sälja ett organ, eller så får hon sälja filmrättigheterna till sin lärargärning. Fröken kan tänka sig Alexandra Rapaport eller Noomi Rapace i rollen som Fröken. Alexandra Rapaport är i och för sig något äldre än Fröken, men hon är å andra sidan lite snyggare än Fröken också, så det kanske jämnar ut sig... I rollen som CSN-handläggare kan vi tänka oss Al Pacino i en repris av rollen som Shylock.

Nu är väl inte Fröken helt missnöjd med villkoren, eftersom hon har det gamla CSN-lånet. Upplägget är dock ganska intressant: det kostar tusen kronor i månaden (ungefär) och du blir aldrig skuldfri. Lite som katolska kyrkan och arvssynden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar