måndag 10 januari 2011

In Space Noone Can Hear You Scream

Captain's log 20110110

Fröken har börjat jobba idag. Bara det är en intressant upplevelse: att se lovstinna pedagoger kravla sig upp i sadeln igen...

En annan intressant upplevelse är att Fröken idag, den 10 januari 2011 varit med om en närkontakt av tredje graden. Det går inte att finna någon annan förklaring... Möjligen är det så att den gamle franske Kung Sol reinkarnerats som mattelärare på Frökens skola. Fröken har tidigare raljerat kring matematiklärares påstådda konservatism, inflexibilitet och Aspergertendenser. Hon har till och med menat att de är fyrkantiga. Det stämmer inte riktigt, för en fyrkant kan man ju, med lite god vilja, rulla framför sig. En triangel däremot! Den ruckar man inte på så lätt.

Det Fröken menar är att man kanske tenderar att se sitt ämne (matematik) och sin gärning/person som lite för viktigt i det stora  sammanhanget... Om man undervisar i NO-ämnen borde man vara, åtminstone lite, medveten om att den siste person som hade en verkligt stor betydelse för universum var jätten Ymer. Eftersom det är hans kroppsdelar och kroppsvätskor som utgör himmel och jord idag. Fröken antar att han inte heller kunde hålla klaffen på konferenser. Sedan dess har forskare kommit fram till att inte ens jorden är universums medelpunkt, än mindre någon person. Bortsett från möjligen Fröken, men hon har ju åtminstone integritet nog att inte dra allt för stora växlar på det...

Bara för att någon uppfunnit siffror och ekvationer och andra matematiska besvärligheter, så innebär inte det att man måste problematisera hela sin existens. Det som Fröken kanske i första hand reagerar mot är när man problematiserar sådant i HENNES omgivning som ingen människa som är logisk PÅ RIKTIGT ser som ett problem.

Man har skickat ut hundar, apor och amerikaner i rymden. Peter Birro har till och med skickat ut en zigenare där. Om man någon gång tänker skicka ut en mattelärare i rymden, går det bra att kontakta Fröken så ska man få ett namn och en avhämtningsplats. Vilken sond som helst går bra, bara den ska "where no man has gone before".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar