måndag 9 augusti 2010

Ser min rumpa stor ut i de här ridbyxorna?

Jan Björklund. Mannen, myten, ministern med den lilla mustaschen?

Fröken har inte varit helt överens med Björklund och hans skolpolitik alla gånger. Nu är hon helt oense. Slöjförbud i skolan, med argumentet att "Ja, det är viktigt att man ser ögonen på den man samtalar med..." (Fröken vet att det kanske inte är exakt återgivet, men det är inte det viktiga).

Till att börja med kommer det att bli svårt att fortsätta med distanskurser på högskolorna. I förlängningen bör det dessutom innebära att vi tyvärr måste neka blinda och synskadade utbildning, eftersom ögonen är så otroligt viktiga för inlärningen. Lärare med synskador är inte heller att tänka på, för de kan ju inte se den de ska bedöma.

Frågan är om det inte är lika bra att avrätta alla synskadade? Ja, hörselskadade också, för om man inte hör kan man ju inte tillgodogöra sig kunskap heller. Det borde vara den rätta vägen att gå. Kan man ingenting, så tillför man ju inget heller och då är man ju inget annat än en stor utgiftspost för riket...

"Nu raljerar du igen, Fröken! Folkpartiet är väl inget nazistiskt parti?" Kanske inte. Å andra sidan gick inte Hitler till val med "Den slutgiltiga lösningen" som största fråga.

Alla de stora partierna säger att det är viktigt att bemöta Sverigedemokraterna och deras politik. Frågan är om det är rätt väg att, som Folkpartiet populisterna, driva deras populistiska idéer ÅT dem? Det är hur som helst jävligt billiga poäng att plocka, när man spelar på Svenssons inneboende rädsla för allt som sticker utanför normen.

Fröken börjar oroa sig för den där lärarlegitimationen också... Tänk så får hon en stämpel i den för att hon är kritisk. Kanske till och med en dödskalle. I värsta fall kanske de skickar henne på "sommarkurs".

1 kommentar:

  1. Ser min rumpa stor ut i de här ridbyxorna?

    Fråga hästen där är den närmast.

    SvaraRadera