lördag 21 juli 2012

Mythbusters

Myter finns bara för att man ska kunna sticka hål på dem...

Fröken har alltid sett norrlänningar som MacGyver-kloner. Som något lite tåligare, lite strävare, lite mer GoreTex än resten av befolkningen. De imponeras inte av något, går flera mil med brutna leder och pratar aldrig med främlingar.

Fröken är besviken. Eller åtminstone något däråt. Det skriks och gråts i pressen varje sommar om mygginvasioner, flygbombning av myggplågan, de i princip livsfarliga översvämningsmyggen... Ja, ni vet själva hur det brukar låta.

Således tänkte sig Fröken en semester med myggskägg och malaria, men, en vecka och två (2) myggbett senare har Frökens bild av norrlänningen helt klart fått en törn. Två myggor gör väl för fan ingen sommar? Knappt en mygginvasion heller. Två myggbett får Fröken varje dag hemma i Skåne.

Sluta gnälla!

Är allt dåligt i Norrland då? Nejdå. De är lite mjukare bara.

Som det här med "Dagens lunch" som serveras mellan 11 och 14... Prova att komma in på valfri lunchrestaurang i Skåne kvart över två och beställa en dagens lunch och se om du överlever... I Norrland då? "Vi har slutat servera lunchen, men jag kör på några laddningar till. Det går fint!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar