måndag 20 juli 2009

Mer än så kan ingen bli II


"Du kan kalla mig för idiot. Det har jag ingenting emot. Jag är en idiot. Mer än så kan ingen bli." Så sant som det var sagt.

Fröken fortsätter sitt privata krig mot dumheten. Denna gång mot småbarnsföräldrar som tycker att sina nioåringar är så mogna att de kan se i princip vilka filmer som helst. Och väljer Seven Pounds som fredagsfilm. Kalla Fröken gammalmodig, men det är inte omöjligt att nioåringar har svårt att mentalt hantera det faktum att Will Smith först mår dålig i två timmar och sedan tar livet av sig med en manet i badet i slutet.

Fröken ställer sig också tveksam till lämpligheten att låta samma nioåring spela tv-spel med sextonårsgräns. Samtidigt som de säger att "GTA får du inte spela. Det är för våldsamt." Men Call of Duty är okej? Ett krigsspel där alla problem man ska lösa är underställda dödandet. Ett spel med en body-count som överstiger GTAs med flera tusen procent...

Egentligen är det väl så att det som Fröken är förbannad på idag är idioter till föräldrar som inte orkar sätta sig in i vad barnen gör, så länge de håller sig på sina rum och håller tyst.

Kanske räcker det inte med en helårsprenumeration på Bamse för att styra upp vissa föräldrar. De är redan "snälla" - fast idioter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar