fredag 24 juli 2009

En som stretar emot


Turistfröken har varit i norra Europas största kyrka. 8000 kvadratmeter fördelade över fyra våningar. Ni undrar säkert var den ligger? Jo, så fort du kört av färjan i Puttgarden så håller du höger och efter ett par hundra meter är du framme. En vit koloss tornar upp sig framför Fröken, som ett fult, fyrkantigt Taj Mahal. Det måste i alla fall ha något religiöst eller sektliknande värde, eftersom "alla var där".

Förr, när det var dåliga tider, sökte man sig till kyrkan för att få tröst. Nuförtiden beger sig Svensson till Bordershop - där kan man inte ana krisen någon stans.

Borderline, förlåt, Bordershop måste vara ett av de härligaste sociologiska studiebesök man kan göra. Att se idiot-svensson rusa runt med en kundvagn och trycka den full med box-viner för ett par tior styck, ful-whiskey för samma pris och grappa för 8 euro. Fröken är en ganska rutinerad grappa-konnossör och vet av erfrarenhet att grappa för 8 euro är mycket bra om man vill ta bort målarfärgstänk från fönster. För att dricka den - livsfarligt.

Gårdagens "roligaste" måste vara mamman som sa till sin femårige son att "Dig kan man ju inte ha med sig någonstans"... Just det ja, för det finns väl inget ställe som en femåring hellre åker till än Bordershop? Det enda som finns där för barn är på det översta våningsplanet, där allt godis finns. Alla barn älskar väl att gå och titta på spritflaskor? (Det enda som slår Bordershop är kassakön på IKEA en lönelördag. Gärna nära jul.)

Godis är det som Svensson är minst intressead av på Bordershop. Särskilt som färjebolaget har kommit på den briljanta och djävulska, idén att "Om du åker illbaka inom tre timmar, så får du tillbaka halva biljetten..."

Egentligen borde föräldrar som släpar med sina ungar till Bordershop ha stryk. Hysteriska idioter som jagar rea-fyllor i Tyskland i kombination med småbarn...

Låter som en nattlig uppgift för Dexter-Fröken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar