fredag 23 november 2012

DU kan dra åt helvete!

"Jaså, är det så vi uttrycker oss här nu?" Nu är det i och för sig tredjehandsinformation, men, va fan, det godkänner vi ju i elevarbeten nuförtiden, så då borde det ju gäla bakomryggenprat också...

I alla fall: Fröken har hört, från en förstahandskälla, att det finns kollegor som tycker att Fröken svär. Det är korrekt uppfattat. Fröken svär.

Hej, jag heter Fröken. Jag är en svärare.

Nu är det väl inte så att Fröken bryr sig särskilt mycket om att folk har synpunkter på huruvida hon svär lite, eller mycket, eller på tok för mycket. Det skiter väl för fan Fröken i. Egentligen. Det Fröken har issues med är i så fall klimatet på arbetsplatsen som gör att folk inte kan säga till Fröken att Fröken svär. För det gör Fröken, och Fröken tänker inte alltid på det (aldrig, egentligen).

För, om man nu är så jävla stuck-up och fin i kanten och så till den milda grad akademisk att man inte känner att ens verksamhet håller för några invektiv, då borde man se över verksamheten. Problemet är inte att Fröken svär. Problemet är att Frökens arbetsplats är Caligulas skola, doppad i VUX12.

Om trädet är ruttet sågar man ner det, även om barken är fin.

Du kan dra åt helvete. Vem du nu är. Det vet ju inte Fröken, eftersom Frökens källa lade fram informationen på ett sätt som antydde att hennes källa åberopade källskydd... Lite samma som när Fröken gick i sjuan och hamnade hos kuratorn som sade att någon elev, som hon inte kunde säga namnet på, tyckte att Fröken verkade vara farlig, och att det kunde vara bra om Fröken försökte verka lite mindre farlig när hon vistades i närheten av den eleven, som skulle kunna vara vem som helst.

Nu är Fröken vuxen. Och snäll. Även om hon svär lite.

Det är ena sidan. Andra sidan är att Fröken har större respekt för folk som faktiskt står för vad de tycker. Särskilt om det är Fröken som de tycker är dum i huvudet.

Å tredje sidan, nä, man kanske inte kan säga så, men... Det är min blogg. Å tredje sidan, är det ju Frökens jobb att utmana, uppmuntra folk att växa och att locka ur det bästa ur folk. Därför kommer Fröken att koncentrera sig på att svära EXTRA mycket i de konstellationer där Fröken misstänker att källan finns. Bara för att se till att det finns extra många tillfällen att utvecklas.

Varsågod.

1 kommentar: